speaker-photo

Венелин Дачков Николов

РН ИКТ, учител по роботика и информационни технологии

Венелин Николов е ръководител направление информационни и компютърни технологии и преподавател по информационни технологии в ОУ„Васил Левски”, гр. Разград. През 2015 година започва занимания по LEGO-роботика в училище.

Паралелно с преподавателската и организаторска работа учителят новатор  подготвя възпитаниците си за участие в наши и международни състезания, в които децата от неговата школа QWERTY показват високо ниво на подготовка.

Сформирани от него отбори по роботика са шампиони на България във всичките 5 категории в състезания през 2017 и 2019 година. Имат много добро представяне и на международни форуми- второ и трето място на международното състезание „От Винта”- София 2017 и специалния приз за чуждестранен тим на Международната олимпиада по Lego - роботика в Атина 2019 година. Организатор е на състезанието „Робосръчко“ Разград.

От 2020 година води STEM обучение за ученици I – VII клас. Един от 12-те учители дигитални новатори в конкурса на БАИТ за 2022 г. - спечелил
първо място в категория Технологични иновации.

12:15-12:55

Неделя 30 октомври

АЕРОНАВТИКА - СТЕМ базиран урок

СТЕМ базиран урок в който ще бъдат усвоени знания в областта на физиката, механиката, математиката, химията и информационните технологии. Учениците ще търсят информация и ще изследват как летят самолетите. Ще се запознаят с конструкцията им, материалите, от които са направении принципа на работа. Ще моделират с помощта на лего различни модели самолети.