speaker-photo

Камелия Митева

Основател на Био игри

Основателката на „Био игри“, Камелия Митева, е дипломиран молекулярен биолог. Завършва степен бакалавър по приложна биология в Университетa Бон-Рейн-Сиг и степен магистър в Университета в Кьолн.

След дипломирането си работи в „Общността за дизайн вдъхновен от природата“  (The Bio-Inspired Design (BID) Community), с която работи по два проекта. Открива и успешно съчетава двете си страсти – биологията и изкуството – в дисциплините биомимикрия и дизайн, вдъхновен от природата.
След натрупания опит в сдружение и родителски кооператив „Плейцентър Приятели“, където получава практически познания в работата с деца, инициира „Био игри“.
През август 2012 участва в обучение за преподаватели по Биомимикрия в Финдхорн, Великобритания (повече подробности тук), където придобива умения необходими за практическото прилагане на биомимикрия в дизайна и устойчивото развитие; основни умения за насърчаване на сътрудничество в екип, биологични и екологични принципи, отнасящи се до проектиране и комуникационни стратегии.